zondag 20 juli 2014

Italië in België

Het is erg warm. Verstikkend zelfs! Zoveel zon ben ik niet gewoon.

Daarom had ik het idee om een Italiaans pastaslaatje  te maken. Gisteren was ik dus de chefkok. Koken is altijd wel leuk, zeker als je eens iets nieuws wil uit proberen.

Mijn pastaslaatje is geen rasecht Italiaans gerecht, maar het is wel met inspiratie uit Italië. Ik schrijf hier even neer wat je allemaal nodig hebt en hoe je dit eenvoudig gerechtje maakt.

Nodig: Olijfolie, peper en zout, mini trostomaten (of kerstomaatjes), rucola, mozzarella, gedroogde italiaanse ham, pesto en pasta (macaroni, spirelli's,...).

Bereiding: Zet een pot water op het vuur. Als dit water kookt, kook dan de pasta. Kijk op de verpakking om te weten hoe lang de pasta moet koken.
Was alle groenten. Snijdt de tomaatjes in 4. Snijdt de rucola fijn. De mozzarella mag in blokjes en de ham mag ook in blokjes gesneden worden.
Als de pasta gekookt is, giet alles in een vergiet en laat afkoelen. Als de pasta afgekoeld is, doe je alles in een grote kom. Roer alles om. Nu doe je wat olijfolie bij de pasta en kruid je af met peper en zout. Niet te veel is de boodschap. Nog wat pesto erbij en dan roer je alles nog eens om.

Ik heb de pesto er niet bij gedaan omdat enkele gezinsleden dit niet lusten. Ik heb de pesto er pas bij gedaan tijdens de maaltijd. Het is een fris en lekker gerecht. Super aangenaam tijdens deze zwoele temperaturen.

Smakelijk!

Groetjes
Tiny




Geen opmerkingen:

Een reactie posten